• Повик за поддршка 86-0596-2628755

Методи за собирање мебел

Методи за собирање мебел

3

НЕКОЛКУ ГОДИНИ, СОБИРАЈ ГО СТАРИОТ МЕБЕЛ ОД ВРЕДНОСТ Е АНТИЧКИ ЕНТУЗИЈАСТ „РАБОТА НА ТОПЛИНАТА НА ОЧИТЕ“.Сепак, во колекцијата не недостигаат фалсификати.ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА „ДУПКАЊЕ НА ДУПКА“ МОЖЕ ДА СЕ ПРОБАЈТЕ И СЛЕДНИТЕ 5 ВИДОВИ НА ИДЕНТИФИКАЦИЈА НА МЕТОДОТ НА ДРЕВЕН мебел за лажен.

1, за да се види дали пулпата е природна: општиот стар мебел во рацете на корисникот често ја допира положбата, ќе се појави природно формирана пулпа, пулпата во новата имитација или не е природна, или на мебелот не се допира често и местото. има пулпа.

2, погледнете ја долната табла на мебел и фиоката: долната табла на старата маса и фиоката има копија од стариот гас.МЕЃУ НИВ МАЛКУ Е МНОГУ ВАЖНО, САКАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ ЈАСНИОТ ТЕНОН ОД СТАРИОТ МЕБЕЛ, МОРТИЗАТА НА МЕБЕЛОТ ОД СТАР СТИЛ Е КВАДРАТЕН, ШТО LOCK MORTISE Е СУТ СИН.Ако го видите кружниот крај на корпата, може да кажете дека се работи за машинска обработка, мора да е нова копија.

3, видете дрво жито: некои мебел површина ќе се појави нерамна дрво жито, но за да се види дали овие дрво жито со челична жица четка тешко избрише.

4, видете ги трагите за реновирање: некои крпа столици во реновирањето, оригиналниот стол круг ќе остави густи очи за нокти, овој стол е стар, додека столот превртен може да ги види овие очи.

5, погледнете ја скулптурата: од стилот и нивото на скулптурата.Старомодниот МЕБЕЛ Е ПОШИРОК ПОРАДИ РАБОТНОТО ЧАСОТ ПРИ ИЗРАБОТКАТА, СОСТОЈБАТА НА ЗАНАЕТСКИОТ Е ИСТО ДОСТАВНО МИРНА, ТАКА СТАРОМОДНИОТ МЕБЕЛ ТРЕБА ДА ПОМИНУВА РАБОТНА РЕЗЕРКА ЗАЕДНО,И СЕГА МЕБЕЛОТ ОД НОВА КОПИЈА, ПРОЦЕСОР ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ, ЧЕСТО СЕ БРЗАТ, ОВА МОЖЕ ДА ПОКАЖИ ЛАЖЕН Впечаток ВО РЕЗБАЊЕТО, ОСОБЕНО КАЈ МЕБЕЛОТ СТИЛ КИНЕС, ДА ИЗГЛЕДУВА ТРУГЛЕН НЕ МНОГУ, ТОЛКУ.


Време на објавување: август-10-2022 година