• Повик за поддршка 86-0596-2628755

Мерки за одржување на мебелот

Мерки за одржување на мебелот

Мебел од дрво: подалеку од извори на топлина и отвори за климатизација

81ZcsvhRkrL

Кога МОЖЕ ДА СЕ ОБРАБОТУВА ПРВО НА СОДРЖИНАТА НА ВЛАГАТА.Професионалната ЛИЦА ВОВЕДУВА, МНОГУ МЕБЕЛ КОРИСТИ ВИСТИНСКО ДРВО ДЕЛ, ДРУГОТ ДЕЛ КОРИСТИ ТАБЛА СО ВИСОКА густина, ИСТО ДА СЕ СПРЕЧИ СО СЕЗОНСКОТО ТОПЛИНСКО ШИРУВАЊЕ НА ЛАДНО СТАПУВАЊЕ.Дури и со релативниот пораст на летната влажност, дрвото само малку се шири, а овие природни варијации не влијаат на издржливоста на квалитетниот мебел.

Но, БЕЗ КОЛКУ И КОЛКУ И КОЛКУ СИЛНИ ТРАЈНИ, МЕБЕЛОТ ИМА СЛУЖБЕН ЖИВОТ, ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ПЕРИОДОТ НА КОРИСТЕЊЕ КОЛКУ МОЖНО, ТРЕБА ДА НАУЧИТЕ ДА ГО галите.Експертите сугерираат мебелот да биде ДАЛЕКУ од изворот на топлина или излезот за климатизација, фиоката од цврсто дрво, лизгачката врата може тешко да се отвора и затвора поради прекумерно проширување, може да биде во фиоката, раб на лизгачка врата и долен лизгач DAUb восок или парафин восок.

Платнена УМЕТНИЧКА СТРАНА: СПРЕЧЕТЕ ДА НАСТАВА ПРАШИНАТА ВО ВЛАКНА

Лето, КАКО РЕЗУЛТАТ НА ИСОЛАЦИЈАТА ОД ТОПЛО СОНЦЕ, ОГРОМНАТА ПРОМЕНА НА ТЕМПЕРАТУРАТА, чадот и уништувачкиот фактор, како што е домашно милениче МОЖЕ ДА НАПРАВИ ОРИГИНАЛНО СУВА И УДОБНА КРПНА УМЕТНОСТАВНА СТРАНА ПОРАСТЕГНА, ДОЛАГО НИШТЕ, ПРАВОСМУКАЛКА ИЛИ ЧЕТКА ЗА ОТСТРАНУВАЊЕ НА ПРАШИНАТА НА ТРАЕН, СПРЕЧЕТЕ ПРАШИНА ИЛИ БЕСМИРЧ ДА ОСТАВА ДОЛГО ВО ВЛАКНА СО ОВА.

Кожен тросед: често бришете ја кожата со партал

Ксиа ЈИ ТРЕБА ДА ЗАБЕЛЕШКА ПОВЕЌЕ ОДРЖУВА ДЕРМАЛНИОТ ДОФА, АКО ДОЛГО ОДРЖУВА НЕЗАСЛУЖЕН, МОЖЕ ДА ЈА ИЗБЛЕДЕ, ЗАСТАРЕН, ИЗГУБИ ДА СЕ ИЗГОБИ, ДА ЈА НАПРАВИ КОЖАТА ДА ЈА НЕДОСТАВИ УДОЛЖИТЕЛНОСТ И ДА СЕ НАПРАВИ.

НЕВНИМАТЕЛНО ја допрев троседот на замаглувањето, ВОДАТА ЗА САПУН КОЈА ДОПИРА СООДВЕТНА КОНЦЕНТРАЦИЈА СО ПАМУКА КРПНА ИЛИ ТЕЧНО МЕШАЊЕ НА АМОНИЈАК И АЛКОХОЛ (АМОНИЈАЧ ВОДА 1, АЛКОХОЛ 2, ЧИСТОТ 2 ЧЕСКИ, ЧИСТОК, ЧОВЕК, ЧИСТО ПОВТОРНО КОНЕЧНО, ИЗБРИШЕТЕ СУВО СО ЧИСТО КАНЖАТА ПАМУЧНА КРПНА.Ако често се чука дермалниот тросед паѓа за да седне дел И нејзиниот раб, може да го ОДЛОЖИ ЖИВОТОТ НА ТРАНЕТ 3 ДО 5 ГОДИНИ.Ова овозможува приспособливоста на кожата добро да се одржува.

Уметнички мебел од ратан: чист „фатен од детството“

Бидејќи МЕБЕЛОТ ЗА УМЕТНОСТ РАТАН Е ПОРОЗЕН, И СЕКАКВИ ВИДОВИ ИНСЕКТИ РАСТА НА ПРОЛЕТНИ РАСТА, ТРЕБА РЕДОВНО ДА ЈА ЧИСТАТ ПА, ПЕРЕТЕ ДА САКАТЕ „СЕКОЈА ПНЕТРАЦИЈА“.БОЈАТА КОЈА ГЛЕДА СЕКАДЕ И ПАДНА, АКО НЕМА, КОРИСЛИВ плетен ЧЕКА ДА ЈА ЕЛИМИНИРА „ДУПКАТА“ ВАЛКАНСКАТА НЕШТА ВО, НАПИНЕТЕ ВО САПУНСКА ВОДА ИЛИ РАСТИТЕЛНО МАСЛО ВО ЛЕСНАТА ЛЕСНА СТРАНА.Доколку има лупење на бојата, потребно е да се наполни бојата врз основа на чистење.

Синтетичка кожа: голема влажност за да се избегне висока температура

Поради различните својства на синтетичката кожа и дрвото, памучната и ленената ткаенина, високата температура, високата влажност, ниската температура, силната светлина, растворот што содржи киселина, растворот што содржи алкали имаат влијание врз него.Инсајдерски рече, одржувањето треба да обрне внимание на два аспекта: првиот избегнувајте да го ставате на високо температурно место, бидејќи тоа ќе направи изглед на синтетичка кожа промени, меѓусебно лепење, избришете исто така не користете влажна крпа или влажна крпа, туку користете сува крпа;Второ за одржување на умерена влажност, влажноста е премногу висока ќе хидролизира кожа, оштетување на површината кожа филм;Ако влажноста е премногу ниска, лесно е да се распука и стврдне.

Одржување на мебел од пластична иверица

Општо земено, највисокото затворање на таблата припаѓа на мебелот од пластична затворачка плоча.Тоа е еден вид јадро од цврсто дрво, но бидејќи времето на производство на федерацијата на синдикатите е попрецизно, па затоа е широко користен.Сепак, тој се разликува од општите три шини.Бидејќи Тајван Е ПОНАПРЕДЕН МАРКА НА МЕБЕЛ ИЛИ Увезен мебел, ИСТО СО ДРЖАВНИЦА И пластична затворачка табла како материјал за мебел, ЗАТОА ШТО ОВАА ОДРЖУВАЊЕ НА мебелот од пластична табла САКА ПОСЕБНО ВНИМАТЕЛНА работа.

Еден.Бидејќи собранието на пластична плоча е прилично лесно, така што при купувањето мора да побарате собранието на продавницата да обрне внимание на местото, така што откако ќе се олабави може да може да го направи своето едноставно склопување.

Ако подножјето на мебелот од пластична табла е запечатено, тогаш можете да ставите малку средство за сушење и отстранување црви во него пред да го склопите за да остане суво и чисто.

Три.Зашто нечистотијата на пластичната чинија може да се отстрани со пиво, а потоа со крпа натопена во вода за повторно да се избрише, често можете да ја задржите светлината како нова.

4. Ако има мали гребнатини на површината, можете да користите боички слични на бојата на површината за да ја направите бојата на гребаницата, а потоа да играте безбоен восок.

Петка.Пластичните плочи се раб третман за да се спречи пенетрација на влага, да се заштити животот на мебелот.И ЕКОГА ОТКРИЕТЕ ДА ГО ИМАТЕ ФЕНОМЕНОТ КОЈ ПАЃА, МОЖЕ ДА СЕ КАЧЕ НАГОРЕ СО МЕКА КРПА ЗА ЖЕЛЕЗНА ПАТОСНИЦА ДА СЕ ГРЕЕШ БРЗО НАДВОРЕШНИОТ, ДА СЕ ОБРАТИ ОРИГИНАЛНАТА СОСТОЈБА.

6. Пластиката ЈА ЗАТВАРА ФИОКАТА НА МЕБЕЛ ОД ВИД ТАБЛА ДА ПРИПАЃААТ ПОВЕЌЕ ТИП НА ПАСТА НА ЛИЗГАЊЕ, САКАТЕ ДА КОРИСТЕТЕ СВЕЌА ЗА ДА УДИРАТЕ КВАЛИТАТИВЕН ВОСОК САМО ВО МАКАРА НОРМАЛНО, ВО МАЛО ПОДОБРО.

Седум.Што се однесува до вообичаеното чистење, во ред е да се избрише средството за чистење што се користи дома, единственото нешто на што треба да се обрне внимание е да не се користи испарливо масло.

Метално стакло

Иако многу метални компоненти на мебелот се направени од нерѓосувачки челик, не користете вода за бришење, бидејќи некои минерали во водата лесно реагираат со металот и предизвикуваат корозија.Дополнителните, стаклестото тело треба да спречи СТРОГО гребење, ПОДОБРО ДА ДОДАДЕ МЕКА КРПАНА ИЛИ ПЕНА КОГА СЕ ПОСТАВУВАТЕ НЕШТО НАД ТОА.При чистење, треба да се користи специјална стаклена вода.

Зимска употреба

1. Избегнувајте директна сончева светлина.Иако ЗИМСКИОТ ДЕН СОНЧЕЊЕ НЕМА ЖЕСТО ЛЕТО, НО ДОЛГО ИСОЛАТЕН ДОДАЈ ОРИГИНАЛНО СУША КЛИМА, ДРВЕНОСТА Е ПРЕСУВА, СЕ ЈАЖУВА ПУКНАТНО И ЛОКАЛНО БЛЕДЕЕ.

2, треба редовно да се одржува.Во нормални околности, само еднаш четвртина може да се депилира за мебелот да изгледа сјајно, а површината да не се вакуумира, што го олеснува чистењето.

3, да се задржи влажна.Не можам да се потпирам на вода за да обезбедиме дрвен мебел, односно едноставно не можам да запалам со влажна крпа за садови за бришење, но треба да изберете мебел од професионално етерично масло за нега, лесно е да се апсорбира од природните влакна од дрво. портокаловото масло, може да ја заклучи влагата во дрвото, да спречи деформација на дрвото поради временските услови, да го храни дрвото во исто време, од внатре и надвор од репродукцијата на мебелот од дрво, да го продолжи животниот век на мебелот.

4, не треба да се става на многу влажно место, за да се избегне дрво влажно проширување, долго време лесно да изгние, фиоката не може да се повлече отворена.

5. Избегнувајте гребнатини од тврди предмети.Чувајте ги алатките за чистење подалеку од мебелот кога чистите.Обично, исто така, треба да се обрне внимание, не дозволувајте тврди метални производи или други остри предмети да се судираат мебелот, со цел да се заштити неговата површина не се појавуваат тврди траги и појава на висечка жица.

6, за да се спречи прашина.МЕБЕЛОТ ЗА ПОВИСОКА ОСОБЕНИЕ КОЈ СЕ ПРАВИ СО АНАТО, ТИКОВ, даб, орев, вообичаено има исклучителен резбарски украс, ако НЕ МОЖЕ РЕДОВНО ДА ЧИСТИ, ОТСТРАНУВАЈ ПЕПЕЛТА, ВЛИЈАНИЕТО НА ПЕЕЛОТ ГО ПОГОЛЕМУВА, ВРЕМЕНСКАТА ПРАШИНА ГО ПРАВИ ПОВЕЌЕ ЛИГНИОТ МЕБЕЛ БРЗО „СТАРИ“ УБИЕЦ.

пилинг

Белиот мебел има и свој вроден дефект, бидејќи е бел, многу е заморен во одржувањето и доењето, лесно се појавува феноменот на пожолтување, следново ќе ви претстави неколку видови на економски заштеди, едноставни и лесни совети за бришење мебел:

Паста за заби: пастата за заби може да направи мебел да избели.Белиот мебел што се користи долго време ќе стане жолт, ако се користи паста за заби, ќе се смени, но операцијата не може да биде премногу тешка, во спротивно ќе го оштети филмот.

Млеко: Млекото може да го елиминира мирисот во мебелот.МЛЕКОТО ШТО ПРВО СТАВУВА ЧАША СО ВАРЕЊЕ Е ВО ВНАТРЕШНИОТ МЕБЕЛ (ШАЛАРОТ Е ВИД), ЦВРСТО ЗАТВОРИ ВРАТАТА НА ОЛАКОТ, ИЗВЕДЕТЕ СЕ ОТКАКО ЧЕКАЈТЕ МЛЕКОТО ДА СЕ ЛАДИ, ОРИГИНАЛНО НЕСОБЕДНО ЕДНОСТАВНО.

Оцет: Вратете го сјајот на мебелот за да се потпрете на оцетот.СОСТАНОК ПО СТАРЕЊЕ НА МНОГУ МЕБЕЛ ГО ИЗГУБИ ОРИГИНАЛНИОТ СЈАС, САМО ВО ОВОЈ МОМЕНТ ТРЕБА ДА СЕ ДОДАВААТ НЕКОЛКУ ОЦЕТ ЗА ЈАСТИВ ВО ТОПЛА ВОДА, НОПИ ВО ОЦЕТНА ВОДА СО МЕКА КРИПАНА.Почекајте водата целосно да се исуши по полирањето со восок за лак за мебел може да го врати сјајот.

Глицерин: КОГА чистите мебел, капнете неколку капки глицерин во водата, може да се исчисти почисто и потемелно.Но, ИЗБЕГНУВАЈТЕ НА СЕКОЈ СРЕДСТВО КОРИСТЕТЕ ВОДА ЗА ЧИСТЕЊЕ, НЕ КОРИСТЕТЕ ПОВЕЌЕ ВОДА СО САПУН ИЛИ АЛКАЛНА ВОДА, МОЖЕ ДА Влијае на ПОВРШИНАТА НА МЕБЕЛОТ НА ТОЛКУ МАЗНИОТ СТЕПЕН, ДА ДУРИРА ДА ПАЃА ЛИЦЕТО НА ЛАК.

ГОРЕ Е МАЛИОТ ТРИК КОЈ НЕКОЛКУ ОДРЖУВААТ МЕБЕЛ ДНЕВНО, НО АКО НАДЕЖТА Е ТЕМЕЛНО ЧИСТ МЕБЕЛ, ПОДОБРО СЕШТЕ СЕ БАРААТ ДА ОДРЖУВААТ ЧИСТ ПЕРСОНАЛ.


Време на објавување: август-10-2022 година