• Повик за поддршка 86-0596-2628755

Седум производители на мебел од Украина ќе ги покажат производите на летниот пазар во Лас Вегас

Украинската канцеларија за претприемништво и промоција на извозот објави дека следните седум украински производители на мебел ќе ги претстават своите производи на претстојниот саем за мебел во Лас Вегас од 24-28 јули 2022 година, на вториот кат од зградата Б, простор Б200-10/Б200 -11/B200-12.
• TIVOLI – Меѓународен снабдувач на маси и столови од бука, даб и јасен во еколошки материјали од 1912 година. (www.tivoli.com.ua) • MEBUS – спални соби од цврсто дрво со уникатен стил и тапациран мебел (www.mebus.com.ua) • ГАРАНТ – модерен тапацир и кабинети за спални, дневни, домашни канцеларии и кујни.(www.garant-nv.com) • СОФРО – прекрасна колекција мебел за спална, дневна и кујна (www.sofro.com.ua) • WOODSOFT – иновативни сопствени кабриолет софи, душеци и тапацирани кревети (www.woodsoft .com.ua)• KINT – современи столици, маси, софи и полици (www.kint.shop)• МЕБЕЛ ЧОРНИ – уникатен и шарен мебел од масивно дрво по нарачка направен за секоја соба (www.instagram.com/ chorneymebli) Украинскиот производител на мебел има долгогодишно искуство со работа со меѓународни партнери за меѓународни трговци со тули и малтер, како и платформи и дизајнери за е-трговија. На изложбата ќе има голем број мебел, вклучувајќи спална соба, трпезарија, привремен и акцентен мебел и тапациран дизајн, сите дизајнирани да им се допаднат на клиентите во САД и Канада.
Андриј Литвин, заменик директор на Украинската канцеларија за претприемништво и промоција на извозот, објасни: „Производителите на мебел продолжија да произведуваат висококвалитетен мебел за да го снабдуваат извозниот пазар по руската инвазија.Сепак, побарувачката на домашните потрошувачи во Украина се намали поради други причини.И војната Ова е една од причините зошто овие компании бараат да ги прошират своите деловни односи со други увозници и трговци на мало во Северна Америка.За среќа, тие продолжуваат да велат дека северноамериканските трговци на мало и увозници на мебел имаат многу придобивки кога се воспоставуваат со украински производители на мебел.Во партнерство, вклучете:
• Украинските производители на мебел му придаваат големо значење на квалитетниот мебел по разумни цени на извозниот пазар.• Без царини.• Високообразованата и квалификувана работна сила го олеснува работењето со украинските производители на мебел исто како и со која било друга европска земја.• Украина, најголемата земја во Европа, може да ги извезува нашите стоки преку пристаништата во Германија и Полска, со просечно време на испорака од 5-8 недели. Стоката може да се испорача за само 36 дена (до источниот брег) од датумот на нарачката до вашиот магацин .• Американските и канадските бизниси можат да ја изразат својата поддршка за украинската борба, истовремено обезбедувајќи дизајни на мебел што одговараат на стилските преференции на клиентите и желбата за квалитетна конструкција. Покрај испораката на постоечките линии на мебел прикажани на пазарот во Лас Вегас, Украинската канцеларија на Претприемништвото и промоцијата на извозот е желна да ги усогласи увозниците со компании способни да развиваат и произведуваат мебел од секаков вид или стил за извоз во Северна Америка. Илјадници украински производители на мебел и дизајнерски студија можат да развијат нови и уникатни производи кои додаваат вредност на екранот и ја зголемуваат профитабилност.• Украинските производители го покриваат целиот циклус на процесот на производство на мебел – од сеча до готово пакување на производи од дрво. Украинските производители на мебел имаат доволно канали за снабдување со суровини во земјата. Обилната понуда на украински шуми на видови, вклучувајќи бука, пепел , даб, цреша и бор им дава на нашите производители предност во цената“.
Украинската индустрија за мебел е огромна. Повеќе од 9.000 компании вработуваат повеќе од 100.000 луѓе за производство на мебел.119 земји увезуваат мебел произведен во Украина. Украинската индустрија за мебел порасна за 11,2%, додавајќи 750 милиони долари до 2021 година.
“Now,” Lytvyn continued, “is the right time for North American retailers to partner with reliable Ukrainian furniture suppliers, support the people of Ukraine and find new, exciting and profitable designs for their sales floors.” About Ukraine Entrepreneurship and Export Promotion Office: The Ukrainian Entrepreneurship and Export Promotion Office promotes international trade with Ukrainian companies.Visit the Ukraine Pavilion at Las Vegas Summer Market on the second floor of Building B, spaces B200-10/ B200-11/ B200-12.Contact ogrushetskyi@epo.org.ua or visit https://imp.export.gov.ua/buy_ukrainian
ЗАБЕЛЕШКА: Програмата за конкурентна економија на УСАИД во Украина ги поддржува напорите и иницијативите на ЕЕПО за промовирање на украинскиот бизнис во Украина и во странство, вклучувајќи трговски мисии, изложби, конференции и програми за деловна обука. Содржината на оваа публикација не мора да ги одразува ставовите на УСАИД или на Владата на САД.
© 2006 – 2022, All Rights Reserved Furniture World Magazine 1333-A North Avenue New Rochelle, NY 10804 914-235-3095 Fax: 914-235-3278 Email: russ@furninfo.com Last Updated: 7/7/2022

81ZcsvhRkrL


Време на објавување: јули-08-2022 година