• Valaau Lagolago 86-0596-2628755

O loʻu alofa mo IKEA na ave aʻu i le IKEA Museum, o se parataiso ili: NPR

O se tagata IKEA moni e va'ava'ai i tua atu o le faleoloa masani a Amerika IKEA, e pei o lenei ata na pu'eina i Miami i le 2015. Alan Diaz/AP natia fa'amatalaga
O le a va'aia e se tagata IKEA moni mea i se faleoloa masani a Amerika IKEA, pei o le ata lea i Miami i le 2015.
Na taamilo Lovett i le ave o le malamalama.O le laulau e pei o lau laulaau, o se tasi o meaafale muamua a Ikea mafolafola, o lo'o fa'aaisa i lona a'ea'e, fa'asa'oloto mai lona pepa fa'aele'ele ma fa'apipi'i milo.Pau lava le mea o lo'o misi mai le fa'aaliga o fa'amau e ta ai le aufaipese a agelu.
O le 2013 ma ou te leʻi malaga mai Uosigitone DC i Älmhult i Suetena, lea na fanau ai IKEA i le 1943, ona o mafuaʻaga o le poto.Na ou sau iinei e asiasi i le falemataaga a le IKEA, lea sa i ai i le taimi i lalo o le faletalimalo o le IKEA.Laiti i le lapopoa ma le lautele, o le aoina e matua le maasiasi ma faaiʻu i se ata o se faleoloa IKEA i luga o le masina.
IKEA faletalimalo/falemataaga vaaiga (agavale i le taumatau): o se aofaʻiga maualuga o Lacks, o le laulau kofe soʻo se mea o loʻo faʻamalamalamaina e Lövet i le 1950s, o se nofoa maualuga Dino, o se ato i luga o se uʻamea.Holly J. Morris nana faamatalaga
O le vaaiga i le faletalimalo/falemataaga o le IKEA (agavale i le taumatau): o se faaputuga maualuga o Lacks, o le laulau kofe i soo se mea e susulu malamalama e Lövet i le 1950s, le nofoa maualuga o Dino, o se ato i luga o se u'amea.
Na ou feiloai muamua i le IKEA ina ua 23 ou tausaga.Na ou tuua la'u faailoga i luga o le faleoloa e pei o se manulele fa'atauva'a.O meaafale le fefe, e pei o se lafu povi fa'aonaponei usiusitai, na fa'afilemuina ai lo'u mafaufau sea.Fa'atonu aū i luga o le fola ma se faleteuoloa fa'atonu faiga fa'atonuga.O igoa o oloa lilo ma mataitusi Ä ma le Ö e foliga uiga ese ae fa'ase'e—o le fa'amatalaga lena sa ou naunau i ai.
I lenei tulaga, masalo o le IKEA saofaga na o se auala e tu ese ai.Masalo o se mea e fa'alavelave fa'alavelave e pei o East Ender memorabilia e mafai ona faia tutusa.Ae o IKEA e iai.
Tusa lava po'o a a'u fa'amoemoega fa'alilolilo, o le a avea pea a'u ma tagata IKEA sili ona lelei.Talu ai e le'i i ai so'u tomai e fai ai moli mai ki hex po'o so'o se mea faapena, na ou tauto e maua mea IKEA e le mafai e se isi i le US ona maua.
E le mafai ona ou mauaina se mea faapena i Prague.Na ou toilalo i le fonotaga a le au tusitala mo le itumalo fou a le IKEA DC.Sa toilalo se uo nai lo aʻu i Madrid.Ona ou faalogo lea e uiga i le ARMHOT.
Na ou taunuu i le faletalimalo / falemataaga o le IKEA ina ua uma le 3.5 itula o le nofoaafi mai Stockholm.Na foliga popole tamaitai i le laulau i luma.Fai mai o latou lagona, “Na e sau mai Amerika mo lenei mea?”
I lalo o le falemata'aga, na ou va'aia ai le fa'apotopotoga fa'alelei a Lax, o le laulau kofe na ia fiafia i ai i le amataga o lona matua, i tafatafa o se pepa lautele o lo'o fa'ailoa mai ai le suiga o le IKEA i le chipboard.Na ou iloa o le IKEA sa masani ona fa'atau atu ta piano ma meaafale fa'afefete.Ou te faamemelo i toniga faigofie a le aufaigaluega vaalele na ofuina e tagata faatau a le IKEA i le 1960s.
O le ata o le faleoloa IKEA i luga o le Moon ua maeʻa ai le tala o le IKEA Museum.© Inter IKEA Systems BV nana faamatalaga
I le maofa i le taʻutaʻua o le taugofie a Suetena, na ou toe foi atu ai i le faletalimalo, lea na ou maua ai le tele o lapisi i luga o le kesi pito i luma.Na tamo'e lo'u fatu ina ua ou iloa le mea na ou va'ai i ai: o se tama'i apa vai IKEA (PS 2002) ma se tama'i tusi Billy e le'i fa'apipi'iina, fa'atumu mafolafola mo le fa'atau.Ou te lei toe vaai lava i ni mea faapena.
Ina ua uma la'u asiasiga, sa toe faaigoa le laulau Lövet ia Lövbacken.O le falemataaga e sau mai le pito i lalo o le faletalimalo ma avea ma faatosinaga autu.O lenei fa'amaumauga ua taofia.Ua sui Billy.
A leai, e itiiti lava se suiga.Ua ou iloa nei le uiga ta'ito'atasi o le IKEA o lana meaalofa, o se malutaga e mafai ona va'aia i se lalolagi e tumu i mea fa'ate'ia le fiafia.
O lea ia faatumu se taga Frakta lanu moana lapoa i se kopuni hex, tamai penitala ma aano o manufasi aisa ma auai faatasi ma au i se lumanai manuia o le usiusitai.


Taimi meli: Oke-20-2022