• Valaau Lagolago 86-0596-2628755

Lagolago lou tamaloa?I luga o le TV, e pei o le olaga, e iai isi auala

E pei ona suia tulaga masani o faaipoipoga ma teteʻa i le tele o tausaga, e faapena foʻi ona faʻaalia i luga o le televise, talu ai nei i luga o faʻaaliga e pei o George & Tammy, Mea Lelei ma Teteʻa.
Ia Ianuari 26, 1992, na tuuina atu ai e Hillary Clinton se faatalanoaga i le 60 Minute.O le alii pese Cabaret o Jennifer Flowers talu ai nei na tatala i luga o laupepa e uiga i lana mafutaga ua leva ma le sui peresitene o Bill Clinton i lena taimi.A o nofo i luga o le nofoa i tafatafa o lona toalua, sa ofu Hillary i se blazer ma hijab, ma o lona foliga muamua na faailoa mai ai lona tutoatasi.
“E le o a’u o se tama’ita’i tama’ita’i o lo’o nofonofo iinei, e tu i tafatafa o lo’u tamaloa e pei o Tammy Wynette,” o lana tala lea i le tagata fai fa’atalanoaga.
A'o ia tu'uina i totonu o se tusi tatala, o Wynette o se tala fa'amusika a le atunu'u i lena taimi ma se fa'asologa o le #1 hits, ma sa ita tele.“Mrs.Clinton, e te faalumaina tamaitai uma ma alii e fiafia i lenei pese, "na ia tusia ai.“Ou te talitonu ua e faatiga i tagata uma e fiafia i musika moni a atunuu ma tagata 'tuto'atasi' uma."
Ioe, o se fa'alavelave tele lea.O lo'o tu moni lava Clinton i tafatafa o lana tamaloa i luga o lenei nofoa kulimi.Sa tu lava o ia i autafa.E ui lava i le mea e ono fautuaina mai e lana tusi, na sau Wynette i Nashville o se tina nofofua ma maua ai le lua teteʻa ma le tasi, ae leai.
O le talafaasolopito o Wynette — musika, faaipoipoga — ua toe faaolaolaina i le “George & Tammy,” o se faasologa faatapulaa, o loo faasalalauina i luga o le Showtime, lea e fetuu ai Jessica Chastain o Wynette ma Michael Shannon o lona toalua lona tolu, o le fetu o le atunuu o George Jones. O le talafaasolopito o Wynette – musika, faaipoipoga – ua toe faaolaolaina i le “George & Tammy,” o se faasologa faatapulaaina, e faasalalau i luga o le Showtime, lea e fetuu ai Jessica Chastain o Wynette ma Michael Shannon o lona toalua lona tolu, o le fetu o le atunuu o George Jones. O le tala a Wynette—faamusika, faaipoipoga—ua toetu mai i le faasologa faatapulaaina a George & Tammy i luga o le Showtime, o loo iai Jessica Chastain e pei o Wynette ma Michael Shannon o lana tane lona tolu, o le fetu musika a le atunuu o George Jones. O le tala a Wynette – o le musika, o le faaipoipoga – ua toe alia’e mai i le Showtime limit series George & Tammy, lea e fetufaa’i ai Jessica Chastain o Wynette ma Michael Shannon o lona to’alua lona to’alua, o le fetu musika a le atunuu o George Jones. I lona faʻaaliga manino o le faaipoipoga ma le teteʻa, "George & Tammy" o se tasi o le tele o faʻaaliga talu ai nei - o le HBO toe faia o "Vaʻaiga Mai se Faaipoipoga," "O loʻo i ai le Tagata Tino i Faalavelave," "Mea Lelei," "The Split" - toe mafaufau. ma fa'alavelaveina le fa'atusaina o le fa'ai'uga o se fa'aipoipoga ma mea e ono tula'i mai. I lona faʻaaliga manino o le faaipoipoga ma le teteʻa, "George & Tammy" o se tasi o le tele o faʻaaliga talu ai nei - o le HBO toe faia o "Vaʻaiga Mai se Faaipoipoga," "O loʻo i ai le Tagata Tino i Faalavelave," "Mea Lelei," "The Split" - toe mafaufau. ma fa'alavelaveina le fa'atusaina o le fa'ai'uga o se fa'aipoipoga ma mea e ono tula'i mai. I lana faʻaaliga faʻapitoa o le faaipoipoga ma le teteʻa, o George & Tammy o se tasi o le tele o faʻaaliga talu ai nei - HBO's remake of Scenes from a Marriage, Fleischman in Trouble, Better Things, Split - toe mafaufauina ma faʻalavelaveina le manatu pe faʻapefea ona muta le faaipoipoga ma le mea e mafai ona tupu pe a uma. . I lana faʻaaliga faʻapitoa o le faaipoipoga ma le teteʻa, o George & Tammy o se tasi lea o faʻaaliga talu ai nei - HBO's remake of The Marriage Scene, Fleischman in Trouble, Better Things, Split - toe mafaufauina ma faʻalavelaveina le manatu i le auala na iʻu ai.faaipoipoga ma le mea e mafai ona tupu pe a uma.
“E ese le manaia o taimi uma tatou te suia ai foliga o se aiga,” o le tala lea a Abbie Morgan e uiga i lana ata, Split, e uiga i se aiga o loia teteʻa i Lonetona, lea na lomia i se lomiga e tolu tausaga na faaiuina i le amataga o lenei tausaga.tausaga.“Aua ona mafai lea ona tatou faailoa atu o tatou manatu.”
O le tagata muamua teteʻa na faʻaalia i luga o se ata TV tusitusia atonu o Vivian Bagley i le "Vivian Vance" i luga o le Lucy Show, lea na faʻaalia i le 1962 (The Lucy Show).O punaoa autu mo le faaaliga, o le tusi a Irene Campin Life Without George, e taulai atu i ni tamaitai se toalua ua tete'a, ae e ui lava i lenei mea-e ui lava i le olaga moni a Ball ma Desi Arnaz ua vavae ese-o lona uiga na faaalia o se fafine ua oti lana tane, lea na manatu o le fa'aosofia atili le alofa.Carol Brady o le Brady Family atonu na teteʻa, ae o le ata na amata i le 1969, o le tausaga lava lea na talia ai e Kalefonia le teteʻa faaletulafono, ma e leʻi taʻua manino lona faasinomaga.O le Mary Tyler Moore Show star Mary Richards na muai fa'asalalauina o le tete'a, ae o le feso'ota'iga na fai mai ua mae'a le fa'aipoipoga.
Peita'i, a'o fa'atupula'ia le fa'asa'olotoga o tama'ita'i ma fa'atupula'ia le aofa'i o tete'aga, o fafine ua tete'a ua sili atu ona taatele i luga ma fafo atu o le lau, ma sa taumafai le au foafoa e su'esu'e le fa'amatalaga e mafai ona maua ma a'afiaga fa'ale-tamaoaiga o le tete'a."O le televise i le 19-70s sa matua fiafia lava i le suʻesuʻeina o mataupu faʻaagafesootai," o le tala lea a Ann Burke, le tusitala o Le Best of Their Own Writing: Women Writers in Post-War Television.“O le tatalaina o faaipoipoga o se faafitauli lautele.”
Aisea ua toalaiti ai alii ua tete’a, se’i vagana ai le tagata fa’anoanoa ma le mativa i le A Strange Flowers Story?Masalo ona o le tatalaina o faaipoipoga o lona uiga o le maualalo o pa puipui tau tupe mo alii, oe masalo ua leva ona faigaluega ma fiafia i le olaga e ese mai le aiga mo se taimi umi.O le avanoa o faʻamatalaga fou e faʻaititia i se mea maualalo.
E lē gata i lea, o tane ua teteʻa e masani ona manatu e leai se lagona alofa.(Manaʻo alofa? Tusi e uiga i se fafine ua oti lana tane.) Afai ua aʻoaʻoina se fafine e manaʻo e faaipoipo, o le poto masani e tatau i le ava ona i ai ni mafuaaga lelei e tuua ai le faaipoipoga.Ma afai e muta le faaipoipoga mo ia, e foliga mai e tatau ona sili atu le alofa.O le fa'asa'olotoina o tama e itiiti ni a'afiaga fa'aagafesootai.
I le 70s ma le amataga o le 80s, o tamaitai ua tete'a ma tete'a sa avea ma autu o le tele o sitcoms e pei o le One Day at a Time, That's Life, Alice, Maude, ma Rhoda.-off "Mary Tyler Moore".I nei faʻaaliga o loʻo taulaʻi atu i fafine faigaluega ma vaeluagalemu i le taulaga, o le teteʻa e masani lava o se faʻalavelave tau tamaoaiga ma agafesootai lea e onosaia ma le lototele e le tamaʻitaʻi toa, heroine, poʻo le paaga.
I le amataga o le 2000s, na tulaʻi mai ai se ituaiga fou o fafine teteʻa.Mai le "Charlotte" i le "Sex and the City" (na muamua i le 1998) i le "We Got Married" (2007-2008) ma le "The Girl's Guide to Divorce" (2014-18), o le ata o le teteʻa ua sili atu ona manaia ma fa'aeaina.o se manatu taua tele, o le malepelepe e maua ai e tamaitai le avanoa e toe maua ai i latou lava, e ui o lo latou faʻasaʻolotoina e masani ona faʻatapulaʻa i filifiliga ola faʻalelei ma le sailia o paaga fou.E ta'u mai ai e le gata ina tete'a e tama'ita'i o latou ta'ito'alua, ae fa'apea fo'i ma mataupu fa'apolokiki lautele.(O se tasi o ata autu: The Design of Women, lea na faaiuina i le 1993, na faʻaalia ai se tasi na teteʻa, Annie Potts 'Marry Jo, o le na matua faʻatupeina i le faʻasaʻolotoina o fafine, ma le isi, Delta Burke's Suzanne, e leai.)
Suzanne Leonard, polofesa o le Igilisi i le Iunivesite o Simmons ma le tusitala o le Kamupani a Faletua: O le Pisinisi o le Faaipoipoga i le 21st Century, e vaai i ia faaaliga o ni faataitaiga o le post-feminism po o le "choice feminism," o se talitonuga lea e faia e soo se tamaitai. va'aia e ono fa'alauteleina aiā tatau ma avanoa."I le taimi o le galu lona lua o le feminism, sa tele ni talanoaga e uiga i aafiaga tau tupe o le teteʻa," o lana tala lea."Ma o na taunuuga ua matua faafilemuina."
O lenei faamamafa i le saʻolotoga patino o le fafine o loʻo faʻaauau pea i faʻaaliga e pei o le Amazing Mrs. Maisel, o lona uiga na avea ma se tagata malie ina ua uma le teteʻa, Grace ma Frankie, e uiga i le olaga ina ua uma ona teteʻa ma lana tane, o se fetuu faʻalautele, ma le Afiafi Lelei.O le Faletua, lea e manuia ai le ava a le faipule ina ua malepelepe lana faaipoipoga (ma faʻaalia ana lava amio faʻaletonu).
Ae i le lima tausaga talu ai, o le tele ma le tele o faʻaaliga ua amata ona suʻesuʻeina le itu o le teteʻa.(Saoloto tane? Ua oʻo mai lou taimi.) Sa faia e Sharon Hogan ("Catastrophe") le Teteʻa, lea na faʻasalalau i luga o le HBO mai le 2016 i le 2019 aʻo ola pea lana lava faaipoipoga.Ae ui i lea, sa ia naunau e faʻaalia itu uma e lua o le vaeluaga.I se faatalanoaga talu ai nei i luga o le telefoni, na ia fai mai ai e fiafia o ia i le "suʻesuʻeina o le faʻaosoina i tulaga o ai e te aʻafia pe sili atu ona leaga ma o a tagata e manaʻo e toe foʻi mai."
"Tete'a" ma ona tupulaga - "Tagata Tino i Faalavelave", "Alofa", "Vaega mai se Olaga Faaipoipo" - e faaalia ai o le teteʻa e le tatau ona avea o se faʻalavelave poʻo se mapusaga.(O le New Adventures of Old Christina, o lona tamaʻitaʻi toa na fenumiai aʻo leʻi tatala lana teteʻa e pei ona ia mulimuli ai, o se finauga muamua.) O le teteʻa, o nei faʻaaliga finau, o le a foia ai nisi o faafitauli, ae le o isi.e seasea faauigaina o le iuga mulimuli o se mafutaga, aemaise lava pe a oo i tamaiti.
"O le mealilo lea e leai se tasi e fai mai: O le taimi lava e te alofa ai i se tagata, e te le taofia lou alofa ia i latou," o le tala lea a Abe Sylvia, o le na faia le "George & Tammy". "O le mealilo lea e leai se tasi e fai mai: O le taimi lava e te alofa ai i se tagata, e te le taofia lou alofa ia i latou," o le tala lea a Abe Sylvia, o le na faia le "George & Tammy"."O se mealilo e leai se tasi e taʻuina: afai e te alofa i se tagata, e te le taofia lou alofa ia i latou," o le tala lea a Abe Sylvia, na faia George ma Tammy. “这是没有人会说的秘密:一旦你爱一个人,你就不会停止爱他们,”“George & Tammy”的创作者者 Abe Sylvia. “这是没有人会说的秘密:一旦你爱一个人,你就不会停止爱他们,”“George & Tammy”的创作者者 Abe Sylvia. “O se mealilo lea e lei faailoaina lava e se tasi: o le taimi lava e te alofa ai i se tasi, e te le taofia lava lou alofa ia i latou,” o le tala lea a le tusitala o George & Tammy o Abe Sylvia."E mafai ona e maua le tele o le ita ma le ita, ae e sau uma mai se autu o fesoʻotaʻiga e poloka moni."
"George & Tammy" o loʻo faʻaalia le teteʻa pe a manaʻomia, o se taunuuga o le 'ava malosi a Siaosi. "George & Tammy" o loʻo faʻaalia le teteʻa pe a manaʻomia, o se taunuuga o le 'ava malosi a Siaosi.O loo faaalia e “George ma Tammy” le tete'a o se taunuuga talafeagai o le inu ava malosi a Siaosi. “George & Tammy”将离婚描述为必要的,这是乔治酗酒的结果。 George & Tammy“George ma Tammy” o loo faaalia ai le teteʻa o se taunuuga talafeagai o le inu ava malosi a Siaosi.Ae e leʻi motusia e le poloaʻiga sootaga i le va o le toʻalua, lea sa fesoʻotaʻi faʻatasi ma faʻapolofesa.E le sa'olotoina Tammy e tete'a.O lana faaipoipoga mulimuli ane i le tusipese ma le gaosiga o George Rich (Steve Zahn) ua faamatalaina e sili ona leaga.O faʻafitauli lava e tasi na faʻalavelaveina ai Tammy aʻo leʻi teteʻa - o se galuega mamafa na iu lava ina afaina ai lona soifua maloloina ma lona pipii malosi - na tumau ia te ia.
“E maua ea e tagata lenei mana i le vaega lona tolu?Ou te manatu o se pepelo,” o le tala lea a Sylvia.“Matou te tauaveina uma lava ato o matou mafutaga uma.E faamaoni Siaosi ma Tammy i ai.”
Ua paʻuʻū le aofaʻi o teteʻa i tausaga talu ai, o se vaega ona ua faaitiitia foʻi le aofaʻi o faaipoipoga.(E tusa ai ma le tusiga igoa lata mai, 5.1 mai le 1,000 Amerika uma ua faaipoipo ma 2.3 teteʻa.) I le taimi lava e tasi, o nisi tulimanu o le aganuu e foliga mai e lagona e tatau ona faʻasaoina le fausaga o aiga masani-TikTok, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleleia le ola. Vitio poo le Republican Rhetoric Condemning No-Fault Divorce Divorce, peitai, e mafai ona maua ai se avanoa e toe mafaufau ai i nei fausaga i se auala maloloina, e pei ona faia.
"E tele auala e amata ai se aiga," Ona Gulanik, o se psychoanalyst ma fetu o le Showtime improv series Couples Therapy, fai mai i se faatalanoaga telefoni lata mai.“O le tane ma le ava i se faaipoipoga faapitoa ua na o se filifiliga.”
O nisi o fa'aaliga muamua na ofoina atu isi fausaga o aiga.I The Golden Girls, lea na amata i le 1985, o le teteʻa a Dorothy ma Stan e taʻitaʻia ai lana fuafuaga fou. "Kate & Allie," lea na amata i le tausaga na muamua atu, o loʻo tuʻuina mai ai se faʻataʻitaʻiga matagofie lea e mafai ai e ni tamaʻitaʻi teteʻa ma le la fanau ona faʻasoa se maʻa enaena atoa a West Village. "Kate & Allie," lea na amata i le tausaga na muamua atu, o loʻo tuʻuina mai ai se faʻataʻitaʻiga matagofie lea e mafai ai e ni tamaʻitaʻi teteʻa ma le la fanau ona faʻasoa se maʻa enaena atoa a West Village.O Kate ma Ellie, lea na amata i le tausaga na muamua atu, o se faʻataʻitaʻiga matagofie lea e faʻasoa ai e ni fafine se toʻalua teteʻa ma le la fanau se fale atoa a West Village. Kate & Ally, lea na faʻaalia i le tausaga talu ai, o se faʻataʻitaʻiga matagofie lea e faʻasoa ai e ni fafine se toʻalua teteʻa ma le la fanau se fale atoa i West Village.Talu ai nei lava i le Better Things and Split, e mafai e tamaitai ua tete'a ona ola i ni olaga mauoa ma le anoa e aunoa ma le sailia o ni paaga fou.
I le Better Things, lea na faaiuina i le amataga o lenei tausaga, o Pamela Adlon e taalo ia Sam, o se tina nofofua ma se tamaitai faʻapolofesa faʻapolofesa o lona talaaga e fetaui ma Adlon.Faatasi ai ma ni afafine e toatolu ua tuputupu ae, o se vaega malosi o uo, ma se tina i le isi itu auala, ua matua pisi tele le olaga o Sam.
I le taʻitaʻia atu i le vaitau lona tolu o le faʻaaliga, na te manatua le taliina o fesili mai le aufaasālalau e uiga i le tagata e ono fetaui ma Sam, ma faʻamalosia atili ai le naunautaiga o Adlon e tuua Sam nofofua.“O le taimi lena na ou iloa ai le taua o le tumau i luga o le ala ma mafaufau i loʻu lava olaga ma olaga o le tele o isi tamaitai e leʻi toe fausia o latou aiga,” o lana tala lea.
E mautinoa lava o se tasi lea o meaalofa sili o le televise - o le mafai ona atagia mai o tatou lava olaga ia i tatou, tatala le avanoa mo se mea fou.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaiʻuga o le "The Split" na faamamafaina ai le va o Hannah Nicole Walker ma lona aiga nai lo le tuleia o ia i se paaga fou.
Na pueina e Morgan ni faaiuga se lua, o se tasi o ia mea na faʻaalia i se lumanaʻi fiafia mo Hana."Ae o le mea moni, ina ua ou vaai i ai, sa ou le fiafia," o lana tala lea.“Ou te mafaufau i a’u uo uma ua tatala faaipoipoga, ma mo nisi mafuaaga ou te toe fai atu ai le fasifuaitau: “E te le atoatoa seiloga ua e faia se mafutaga fou.”
E le tetee Morgan i le alofa, o lana tala lea, ae le o le faaipoipo.Sa ia faatasi ma lana tane, le tusitala o Jacob Krichefsky, mo le 22 tausaga.Ae talitonu o ia i isi ituaiga o alofa, faiga faapaaga ma aiga.
“E mananaʻo tagata i taimi uma i se iʻuga fiafia,” o lana tala lea."Ua na ona matou suia le manatu o le a le iʻuga fiafia."


Taimi meli: Tes-16-2022