• Valaau Lagolago 86-0596-2628755

Le a'afiaga o fa'asalalauga fa'asalalau fa'ata'oto

Le a'afiaga o fa'asalalauga fa'asalalau fa'ata'oto

Le matafaioi fa'aagafesootai a le rattan

O meaafale rattan e masani lava o taimi paganoa

I vaomatua vao o le tele o vaega o Asia i Sautesasae, o vine e seleseleina i ni aofaiga tetele ma e manatu o se mea e maua i le vaomatua e lona lua i fafie.O le Rattan e maua ai se tupe maua mautu mo tagata i vaomatua o Asia i Sautesasae ma e iai sona sao taua i sosaiete.

Le matafaioi fa'alesiosiomaga o le rattan

Taofi le vaomatua

O le Rattan o se ituaiga laau fe'ae'a ivi ole aiga o pama o lo'o ola i vaomatua teropika.O le Rattan e aoga tele i le si'osi'omaga atoa i le faagasologa o lona tuputupu a'e.E mafai ona faʻafetaui i eleele paʻu e aunoa ma le faʻalavelaveina o le uluai fausaga o le siʻosiʻomaga ma paleni, lea e taua tele mo le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o punaoa o vaomatua.O le Rattan e malosi lona tino, malosi malosi, le lelei o le vevela, mafanafana i le taumalulu ma malulu i le taumafanafana, ma e masani ona faʻaaogaina i meaafale gaosiga.O oloa rattan na fa'alauiloa atu i Europa i le amataga o le 17th seneturi, ma o ata o tagata maualuluga o lo'o nonofo i nofoa rattan e mafai lava ona va'aia i luga o frescoes anamua a Roma.

E mafai e Rattan ona ausia le biodegradation, o lea o le faʻaaogaina o le rattan e faʻaleleia ai le puipuiga o le siosiomaga, e le mafua ai le faʻaleagaina o le siosiomaga.

I tausaga talu ai nei, o le faʻaleagaina o le ea i totonu e mafua mai i meaafale ua sili atu ona ogaoga, lea na faʻaosofia ai le faʻalogoina o tagata e pei o le filogia o mea faufale ma teuteuga o fale.O le filifilia o meaafale e faia i mea e faʻaleleia ai le siosiomaga o se tasi lea o elemene taua e faʻamautinoa ai le soifua maloloina o le aiga.

O meaafale Rattan e lauiloa filemu ma le faʻaleleia atili o le faʻalauiloaina o le siosiomaga i totonu o loʻo i ai se mafutaga e le mavavaeeseina.

O meaafale rattan o le a lalagaina lima ma gaosiga faʻapisinisi tuʻufaʻatasia, foliga eseese, mamanu eseese ma e oʻo lava i ie faʻafefiloi faʻatasi, o loʻo tausia uma le lanu muamua, e pei o le natura o mea taulima, o se alalaupapa i le natura.O meaafale rattan e pei o se tuufaatasiga o faatufugaga ma galuega taulima.E pei o se faaputuga o aso ua mavae a tinamatua.E faigofie ma fiafia e manatua ai vaega manaia o le olaga ua mavae ma faʻaalu le taumafanafana i le mafanafana.

Fausia se tamai lotoa masani

I le 6 i le taeao, pe a uma se savaliga, pe a e savalivali e tu i lou lava lotoa, nofo i lalo o le fuifui vine ua ufitia i fuifui o le a matua, lagona le mafanafana ma nofoa rattan malulu i lalo o oe, inu malie a ipu lauti ma le manogi o vine, mo sina taimi aua e te mafaufau e uiga i se isi aso pisi o le a amata, e mafai ona fiafia i le mafanafana o le fale mo sina taimi o se faamanuiaga moni lava.

I le ta o le lima i le aoauli, pe a e faanatinati atu i fafo o le ofisa ma e alu i le fale i le vevela o le la, mafaufau i lau pele o loʻo i luga o le auala, mafaufau i le taumafataga manaia i luga o le laulau vine i le lotoa, ma o le tofo o le meli ua tumu ai lou gutu ma lou loto.

Faatasi ai ma le pele i lalo o le pa rattan, i le natura laiti o le rattan ma lau lanu meamata na fatuina faatasi, susu le savili, fiafia i le goto o le la, seia oo i le po loloto o le masina.

Mo le tele o aiga, o le faapaologa o le faʻataʻitaʻiga o le lotoa.Fa'atu se nofoa nofoa, totō ni nai la'au la'au, pe na'o le togi i totonu o ni nai FA'Ala lalaga lapotopoto.O se "natura" laʻititi laʻititi e mafai ona tutusa ma malolo ma malolo.

Se potumoe lanu meamata mo le moe malolo

I le taumafanafana, e toʻatele tagata e mafatia i le faʻalagolago i le ea, ma tuʻu ai le faʻaogaina o le ea e le mafai ona faʻafetaui.O le faʻaaogaina umi o le ea malulu o le a taʻitaʻia ai le neurasthenia, le mautonu, niniva ma isi faʻaʻailoga, e le faʻaleagaina i le soifua maloloina.Fai mai le au anamua, “Clm mindly naturally cool,” lea e faaalia ai le taua tele o le fatuina o se siosiomaga malulu moe.

O meaafale rattan e malosi le ea ma lagona fa'afouina.O le natura rattan manino e fesoasoani e faʻafilemu le mafaufau ma faʻamautu le qi.Afai e faʻaaogaina meaafale rattan i le tele e mafai ai i totonu o le potumoe i le taumafanafana, o le a aoga tele i le taumafanafana ma le moe.O se moega rattan aulelei, fa'atasi ai ma le kapoti ma'ale'ale moega rattan, molī moega rattan, molī fola, ma le tautauina o se ie puipui rattan, e maua ai se vaaiga manaia.

E to'atele tagata e iai le fa'aituau i le fa'aogaina o moega rattan, ma le manatu e na'o le tasi le vaitau e fa'aoga ai moega rattan, e tele le voluma, pe a uma le vaitau e le faigofie e pei o le aluga, fa'aputu fala.O le mea moni, o meaafale rattan e mafanafana i le taumalulu ma malulu i le taumafanafana, o lea e le manaʻomia ai le mafaufauina o faʻafitauli tau.

O la'ei la'au, la'ei ma kapoti pakete fa'apipi'i mo le teuina o mea eseese e talafeagai mo le tu'u i totonu o le potumoe.Filifili Europa, Saina, Europa tutotonu poʻo sitaili faʻaonaponei e tusa ai ma a latou sitaili e sili ona fiafia i ai, ma o le potumoe o le a sili atu le faʻalelei ma le natura, tulaga tulaga ese.

Fa'amatalaga Fa'atonu Fa'asalalauga

Filifiliga o mea mata'utia

E sili ona lelei le rattan Initonesia:

O vine sili ona lelei i le lalolagi e sau mai Initonesia.Initonesia o loʻo i totonu o le equatorial tropical rainforest zone, tumu i le la ma le timu i le tausaga atoa, o le eleele efuefu mauga e mauoa i meaʻai, ituaiga vine, fua tele, malosi, tutusa, lanu tutusa, lelei.

701880001_802_26072021


Taimi meli: Nov-16-2022